Matematik

Find værdierne af f(x)

14. marts 2010 af schrad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg har brug for lidt hjælp med min matematikopgave.

Opg:

En kunstner er blevet bedt om at dekorere en kvadratisk væg på et gymnasium. Han vil dele væggen med en funktion af typen:

f(x)=ax^3+bx^2+cx+d

Hvad betyder det for værdierne a,b,c og d når

a.  f(0)=10

b.   f´(0)=0

c.   f(10)=0

d.   f´(10)=0

Delspørsmål a er jo nemt nok, nemlig at d = 10, med hvad er med de sidste tre opgaver?

Jeg er også godt klar over, at man skal bruge ligningssystemer i de sidste to opgaer, men hvordan skal man gøre det?

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af peter lind

b) find f'(x) og f'(0). Det giver en bestemmelse af en af de andre konstanter. Jeg ved ikke hvad du er i tvivl om i de 2 sidste. Du har jo forstået det væsentlige nemlig at du får 2 ligninger som du kan løse.


Skriv et svar til: Find værdierne af f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.