Matematik

Enhedscirkel

14. marts 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Betragt i et koordinatsystem cirklen med centrum i (0,0) og radius 1, en såkaldt enhedscirkel. Vis at koordinatsættene (x,y) for punkterne på cirklen opfylder ligningen x2+y2=1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af Isomorphician

Hint: Pythagoras


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2010 af NejTilSvampe

 du bruger bare pythagoras. Ved ikke hvordan jeg skal forklare det, jeg tror du er lidt nødt til at indse det selv :S.

MEn hypotenusen er jo 1^2 = 1  ligegyldig hvilket punkt du vælger fordi det jo er radius. Så ligegyldig hvad x og y er så er x^2+y^2 = 1^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af PeterValberg

Ligningen for en cirkel i et 2D koordinatsystem er:

hvor (x0,y0) er cirklens centrum og r dens radius

Indsæt centrums koordinater (0,0) og radius =1 i ligningen og kvadrér og reducér, så havner du på det ønskede.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.