Matematik

Potensfunktioner

15. marts 2010 af CAJO17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

• Potensfunktioner
Graf, herunder b og a’s betydning for grafens udseende.
Dobbeltlogaritmisk papir
Metoder til at bestemme forskrift ud fra to punkter.
 

Hej er der nogen der vil være søde og hjælpe mig med det her.

MVH Caroline


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Hvad skal vi hjælpe dig med?

Karam


Svar #2
15. marts 2010 af CAJO17 (Slettet)

Hvis du har lyst må du gerne forklare det jeg skrev?

Det er et spørgsmål i min emneopgave jeg skal svare på og forstår det ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af JKaram (Slettet)

For at finde ud af hvad b betyder, så prøv at sætte x=0 og se hvad der sker.

Metoderne: der kan du bruge de normale metoder man bruger til at løse to ligninger med to ubekendte - kender du nogle af dem?

Karam


Svar #4
15. marts 2010 af CAJO17 (Slettet)

Jeg er rimelig lost når det gælder matematik, så nej det gør jeg ikke, hehe (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2010 af mathon

       f(x) = y = b·xa  og x>0

    limes f(x) = b·1 = b
    x→1
da
       xa = ea·ln(x)

    y2/y1 = (x2/x1)a    ofte skrevet Fy = Fxa
eller
    x2/x1 = (y2/y1)1/a  ofte skrevet Fx = Fy1/a

hvor a er bestemmende for sammenhængen mellem y-forholdet og x-forholdet
   

          log(y) = log(b) + log(xa)

          log(y) = log(b) + a·log(x)
    
          log(y) = a·log(x) + log(b)
undertiden
skrevet
          Y = a·X + B  som er et bekvemt lineært udtryk i dobbeltlogaritmisk afbildning
                             (stort bogstav betyder log til samme lille bogstav)

    a aflæses således direkte som linjens hældningskoefficient


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 #5 - Vent, hvorfor  er x>0 ??

det giver da umiddelbart god mening at en potensfunktion går gennem origo.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2010 af mathon

#6

                      xa = ea·ln(x)   x∈R+

potensens definitionsmængde kan dog udvides til R
såfremt
             a
= n er hel

                      n faktorer
             xn = x·x·x........·x

dvs
         til Folkeskole-definitionen


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.