Matematik

Definitionsmængden.

16. marts 2010 af Blondix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Jeg sidder her og terper til matematikprøve uden hjælpemidler på A-niveau.

Jeg bliver kontant stiller overfor opgaver hvor jeg skal definere definitionsmængden, Dm(f).
- jeg forstår dog ikke, hvordan jeg skal bestemme denne for mine forskellige funktioner.

Nogen der kan hjælpe med en nem forklaring, da jeg tror jeg er ved at køre træt i al det her matematik.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. marts 2010 af PeterValberg

Definitionsmængden er det interval på x-aksen (den uafhængige variabel), som den pågældende funktion er defineret indenfor.
Der kan være begrænsninger i definitionsmængden opgivet i opgaveteksten:

for eksempel: 

 funktionen f(x) = x2 er defineret i intervallet  Dm(f) = ] - ∝ ; ∝ [  altså kan x antage alle værdier i den reelle talmængde R.
Der vil højt sandsynligt ikke være nævnt noget om definitinsmængden i opgaveteksten i DET tilfælde.

Der imod vil der for en funktion som f(x) = √x være en begrænsning som kan vises på flere måder:

  f(x) = √x  for x≥ 0

f(x) =  √x , hvor {x∈R | 0 ≤ x < ∝}   eller der vil stå Dm(f) = [ 0 ; ∝ [ 

Der kan også være det tilfælde, hvor:

f(x) = 1/x  hvor x ≠ 0

Håber, det giver mening

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2010 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
18. marts 2010 af Blondix (Slettet)

Jeg takker mange gange ;-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. marts 2010 af PeterValberg

Ingen årsag, - skulle det være en anden gang :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Definitionsmængden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.