Matematik

Et andengradspolynomium

18. marts 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

p er givet ved:

p(x)=ax^2+2x-4

Bestem tallet a, når det oplyses at p af mærke(3) = -1

What to do??


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af webnord (Slettet)

f.eks.
 

-1=a32 +2*3 +4

-1 = a32 + 6 + 4

-11=a32

-11/32=a

-11/9 =a


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Der står jo -4

Så giver det -1/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af webnord (Slettet)

ups
Du har ret

Smider lige den rettet version op til glæde for andre :)

-1=a32 +2*3 - 4

-1 = a32 + 6 - 4

-1 = a32 + 2

-3=a32

-3/32=a

-3/9=a

-1/3 =a
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

 Okay :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Bestem tallet a, når det oplyses at p af mærke(3) = -1

Jeg tror det er p'(3)=-1  

p(x)=ax^2+2x-4

altså

p'(x)=2ax+2                    indsætter p'(3)=-1

-1=2a*3+2   ⇒6a=-3   ⇒   a=-½

Jeg ved ikke om jeg har ret, men sådan læser jeg teksten du skrev


Skriv et svar til: Et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.