Matematik
Kombinatorik
20. februar 2005 af
nadal (Slettet)
Hej alle håber i har haft en god ferie, er gået kold i en opg som jeg håber i kan hjælpe med..
Mat2b opg 1115.
På en kortere rejse ønsker Yrsa at medbringe:
2dragter, 3kjoler, 3par sko og 2 jakker.
Hun ejer:
5dragter, 7kjoler, 9 par sko og 2 jakker. På hvor mange måder kan Yrsas rejsegardarobe sammensættes.
Facit siger 29400 men kan slet ikke komme igang med opgaven så jeg håber der er nogle der vil hjælpe.
Mat2b opg 1115.
På en kortere rejse ønsker Yrsa at medbringe:
2dragter, 3kjoler, 3par sko og 2 jakker.
Hun ejer:
5dragter, 7kjoler, 9 par sko og 2 jakker. På hvor mange måder kan Yrsas rejsegardarobe sammensættes.
Facit siger 29400 men kan slet ikke komme igang med opgaven så jeg håber der er nogle der vil hjælpe.
Svar #1
20. februar 2005 af KR. (Slettet)
Du ved,flg:
5 dragter og hun vil ha' 2 med
7 kjoler, hun vil ha' 3 med
9 par sko, hun vil ha' 3 med
2 jakker, hun vil ha' 2 med
Dermed skal du gøre flg:
K 5,2 * K 7,3 osv....
Håber det er til hjælp.
KR.
5 dragter og hun vil ha' 2 med
7 kjoler, hun vil ha' 3 med
9 par sko, hun vil ha' 3 med
2 jakker, hun vil ha' 2 med
Dermed skal du gøre flg:
K 5,2 * K 7,3 osv....
Håber det er til hjælp.
KR.
Svar #2
20. februar 2005 af Duffy
Det du skal gøre er at KOMBINERE:
hvor mange gange man kan udvælge
2 dragter ud af ialt 5 dragter
nemlig K(5,2)=5!/(2!*(5-2)!) måder...
og så fremdeles med de 3 andre beklædnings-
genstande...
...og til sidst kombinere de 4, dvs
gange dem sammen
K(5,2)*K(7,3)*K(9,3)*K(2,2)=24900
Duffy
hvor mange gange man kan udvælge
2 dragter ud af ialt 5 dragter
nemlig K(5,2)=5!/(2!*(5-2)!) måder...
og så fremdeles med de 3 andre beklædnings-
genstande...
...og til sidst kombinere de 4, dvs
gange dem sammen
K(5,2)*K(7,3)*K(9,3)*K(2,2)=24900
Duffy
Skriv et svar til: Kombinatorik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
