Matematik
Tangent
20. februar 2005 af
patrizia (Slettet)
Hej, jeg søger hjælp til denne opgave.
En funktion f er bestem ved f(x)=x^2 - 2x -1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(3,f(3))
Denne ligning for jeg til y=4x - 10
Bestem x0, således, at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1
hvordan kan jeg løse denne?
Håber på hjælp ...
En funktion f er bestem ved f(x)=x^2 - 2x -1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(3,f(3))
Denne ligning for jeg til y=4x - 10
Bestem x0, således, at tangenten til grafen for f i punktet P(x0,f(x0)) er vinkelret på linjen med ligningen y=5x+1
hvordan kan jeg løse denne?
Håber på hjælp ...
Svar #1
20. februar 2005 af Katty (Slettet)
Tangenten og linjen y står vinkelret på hinanden netop når produktet af deres hældninger er -1:
a*c = -1
Hældningen til tangenten med førstekoordinat x0 er:
f'(x) = 2x0-2 (a)
Hældningen for linjen med forskrifen y=5x+1 er:
5 (c)
Løs lignignen for x0:
(2x0-2)*5=-1
a*c = -1
Hældningen til tangenten med førstekoordinat x0 er:
f'(x) = 2x0-2 (a)
Hældningen for linjen med forskrifen y=5x+1 er:
5 (c)
Løs lignignen for x0:
(2x0-2)*5=-1
Skriv et svar til: Tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
