Kemi

salltindhold i havvand

19. marts 2010 af worcraft (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hey

Jeg ville spørge om hvordan man finder saltinholdet i havvand i promille?

Jeg har 10 mL havvand hvor jeg tilsætter demineraliseret vand, som reagere med 22 mL AgNO3 0,1 mol/L,

og jeg forventer at promilen så skal være 12....


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af Ramses I (Slettet)

Jeg opstiller et støkiometrisk molkors.

Havvand NaCl                                 AgNO3
10 ml                                                   22 ml
1,03 g/ml (databog)
58,44 g/mol                                        0,1 M
x/1000 w/w ‰
molforhold: 1                                           1
 

(10 ml*1,03g/ml *x*1)/(1000 promille * 58,44g/mol = (22 ml *0,1 M *1)/1000 ml/L

så isolere jeg x og får 12,48 ‰

Du kan se at enhederne giver mol på begge sider, det er derfor man også kalder det et molkors.

10 ml * 1,03 g/ml = 10,3 g og gram delt med molmasse (g/mol) giver mol.

og på højre side har du 22/1000 liter * mol/l = mol

molforhold har ingen enhed så derfor....

mol = mol


Svar #2
20. marts 2010 af worcraft (Slettet)

jeg forstår ikke hvor du har fået 1,03 g/ml fra? og databog? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2010 af Ramses I (Slettet)

1,03 g/ml er densiteten på havvand (opslag i databog)


Svar #4
20. marts 2010 af worcraft (Slettet)

den skal man da ikke bruge når man kun anvender formlerne c=n/v og n=m/M?


Skriv et svar til: salltindhold i havvand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.