Matematik

Skal lige have lidt hjælp

21. marts 2010 af cycon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey skal lige have lidt hjælp med denne her opgave:

Bestem ligningen fortangentplanet til kuglen med ligningen:

x^2+y^2+z^2-2x-4y+6z+5=0 i punktet P(0,0,-5).

Det første jeg gjorde var at omskrive ligningen til en rigtig kuglens ligning til følgende:

(x-1)^2-(y-2)^2+(z-3)^2=9 

Er det korrekt? Det er sådan det eneste jeg har brug for kan ikke forstå hvad kuglens ligning ellers skal give. Resten af opgaven har jeg styr på. Please hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. Enten skal der stå -6z i den første ligning eller også skal der stå (z+3)2 i den sidste


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af mathon

   (x-1)2 + (y-2)2 + (z+3)2 = 32     borset fra forkert regnetegn er den OK


Svar #3
21. marts 2010 af cycon (Slettet)

@  #1

Hvis jeg sætter den til z+3^2 så får jeg 1 men den skal give 9 når jeg skal videre til at bestemme en tangentplan ikke?  


Svar #4
21. marts 2010 af cycon (Slettet)

takker mathon!  


Skriv et svar til: Skal lige have lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.