Matematik

indekstal

21. marts 2010 af SnQQ (Slettet) - Niveau: 10. klasse

beregn indekstal for børn i 2003. indekstal er nyt for mig.

basis år 2002

tabellen viser i år 2002 var der 5007 besøgende og i 2003 var der 4846 besøgende

er det så ikke 4846/5007*100= 96,78%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Isomorphician

uden procenttegnet...


Svar #2
21. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

ok, men svaret er rigtig? og hvis man skal forstætte til 04 og 05 er det så det samme man skal gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #4
21. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

04 er der 5410 indekstal= 108?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #6
21. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

hvor mange voksne besøgte historiecentret i 2004

tabellen viser

voksne 02 14028 03 14310 04 den skal jeg finde 05 17450

indekstal 02 100 03 102 04 116,8 05 124,4

hvordan finder jeg besøgstallet i 04


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af Isomorphician

(14028/100)*116,8


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug at du kender indekstallet for voksne i '04 og besøgstallet i '02, hvor indekstallet er 100.


Svar #9
21. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

hvis man skal finde ud af hvor mange voksne der er i 2010 så er det vækst man skal ind i ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 - Ja, så skal du opstille en model for besøgstallet, som du kan bruge til at forudsige besøgstal uden for de år, hvor der foreligger data.


Svar #11
21. marts 2010 af SnQQ (Slettet)

formlen er Kn = K*(1+x)n antal perioder

14028*(1+100)8

14028*(1+124,4)8 124,4 er indekstal for 05

men begge dele giver noget helt forkert tal


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal finde K og x ud fra dine tabeldata.


Skriv et svar til: indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.