Dansk

Krimi-stil - plottet.

21. marts 2010 af fille7123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hey.

jeg skriver på en danskstil lige for tiden. Det er en krimi. Den starter med at morderen og vodtægsmanden kommer tilbage til sin hjemby (byen hvor han har dræbt og voldtaget en masse) efter flere år. uheldigvis kan nogle af indbyggerne stadig kende ham. Så de dræber ham. Nu er det så bare at jeg er en nød til sådan noget der med politiarbejde og har ikke rigtig set nogle politiserier i tv. så jeg tænkte... Hvordan kan de i stilen skaffe beviser for at han har myrdet + voldtaget de der folk og at dem der genkendte ham myrdede ham? kort fortalt: jeg skal bruge beviser :-)

forhånd tak.

(opgaven er vedhæftet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af Andersen15 (Slettet)

 Hej :) jeg har nu downloadet, men har ikke fået læst din stil.. Når du siger voldtægt tænker jeg jo DNA, det er nok primært det der fælder voldtægtsforbrydere og så vidnesudsagn. Håber det hjalp lidt :) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det lader til, at du er blevet inspireret af serien med inspector Morse.

Hvordan går det til, at der er flere indbyggere i den lille by, der ligger, hvor kragerne vender, som kan genkende morderen som massemorder og masse-voldtægtsforbryder. Har han været borte fra byen, fordi han har afsonet straffen for alle disse forbrydelser? Eller har han været på flugt fra lovens arm i alle disse år? Hvis der er flere øjenvidner til disse forbrydelser, skulle det vel være muligt at stille et bevis op baseret på disse. Hvis han er tilbage efter afsoning, er det vel ikke nødvendigt at skaffe beviser for en allerede afslutte sag.

Du omtaler inspektør Morses ynglings blyant; her mener du nok yndlingsblyant; en yngling er en ung mand. Det var også lidt forvirrende, at du kalder Ivan for inspektørens notatskriverske , for Ivan er normalt et navn, der gives til mandspersoner.

I indledningen har du beskrevet, hvor koldt det er, med sne og kulde. Senere sidder Morse i sit kontor, og det eneste han behøver at iføre sig, for at køre ud til den lille by, er en hat, så der er måske lidt med kontinuitet, der kan forbedres.

Ellers tegner det til en ret spændende krimihistorie, du er ved at sætte sammen.


Svar #3
22. marts 2010 af fille7123 (Slettet)

Go' ide Andersen15, tak :)

Andersen11:

jeg forestiller mig at han (morderen) har været borte fra byen, på flugt og at han ikke helt er klar over at det er hans gamle hjemby han er vendt tilbage til, i hvert fald ikke til at starte med :) Jeg forestiller mig også at indbyggerne i byen bare har hørt rygter om hvad har haft gang i og at en af mændene der dræber ham, måske har været medskyldig...

Tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlene med ynglings/yndlings og Notatskriverske og påklædningen.. det havde jeg slet ikke tænkt på :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er det jo en ret speget affære, som inspektør Morse skal have gang i.

I hvert fald nogel krimihistorier er jo til dels baseret på en række af små observationer, der efterhånden bliver lagt sammen og logisk overvejet af den undersøgende inspektør. Den mindste smule snavs på din ene sko kan pludselig afsløre alle dine dårlige vaner og være med til at godtgøre, at du var til stede på gerningsstedet i netop det uheldige tidspunkt, osv.


Skriv et svar til: Krimi-stil - plottet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.