Matematik

hjælp.

22. marts 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave?

Hvor der er vist et figur, en retvinklet trekant med kateterne a og a + 1.

Jeg skal bestemme a = 3 længden af hypotenusen, og bestemme a, når længden af hypotenusen er kvadratroden 13.

Den skal regnes uden hjælpemidler..

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe, det haster virkelig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2010 af Isomorphician

32 + (3+1)2 = c2

----

a2 + (a + 1)2 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg opfatter opgaven således:

a^2+(a+1)^2=3
og
a^2+(a+1)^2=13^(1/2)

Hvis ovenstående er det samme som du spørger til, vil jeg anbefale at du blot isolere a :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug Pythagoras der siger

a2 + b2 = c2

hvor a og b er kateterne og c er hypotenusen.

I denne trekant er kateterne a og a+1 , så

c2 = a2 + (a+1)2 = 2a2 + 2a + 1 .

I den første opgave er a = 3. Indsæt og beregn c.

I den anden opgave er c = √13 . Indsæt dette og løs 2.-gradsligningen i a.


Svar #4
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

hvorfor siger du ,

c2 = a2 + (a+1)2 = 2a2 + 2a + 1 .

hvor kommer a tallet fra?


Svar #5
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

Hov undskyld, jeg har forstået det nu.


Svar #6
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig, hvad jeg skal med den anden opgave.

den med længden af hypotenusen er kvadratroden 13 :s


Svar #7
22. marts 2010 af sssl (Slettet)

jeg har løst andengradsligningen, og diskriminanten gav -3 , dvs. ingen løsning.-


Skriv et svar til: hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.