Dansk

Artikelgenrer

24. marts 2010 af 090176 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer......

Er der nogle, der kan oversætte de 3 prøvegenre i skr. dansk for mig - for jeg kan ikke gennemskue hvad der er hvad

Et analyserende oplæg

Introducerende artikel

Argumenterende artikel

Vi har arbejdet med kronikker og essay indtil videre, så tænker at en af dem, må være en kronik og en anden et essay, men hvad er hvad - er der ikke nogle, der er super søde og hjælpe mig videre, og oversætte de 3 prøvegenre til noget, jeg kan have med at gøre ?????

På forhånd tak - og 1000 tak for evt. hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Hvad mener du med at vi skal oversætte dem?

Karam


Svar #2
24. marts 2010 af 090176 (Slettet)

Jeg har brug for at vide, hvad for en, der er en kronik hvad for en af genrerne der er et essay er - Jeg går udfra, at det analyserende oplæg er en litterær artikel ikke, eller er jeg helt på afveje ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af JKaram (Slettet)

.


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. marts 2010 af backus (Slettet)

Analyserende oplæg = litterær artikel

Du analyserer og fortolker en skønlitterær tekst.

Se vejledning til analyserende oplæg her

Introducerende artikel = kronik/essay

Du introducerer et givent emne med udgangspunkt i en tekst, hvori du lader din egen stemme være hørt.

Se vejledning til introducerende artikel her

Argumenterende artikel = kronik

Du redegør for og argumenterer forskellige synspunkter ud fra et stillet emne.

Se vejledning til argumenterende artikel her


Svar #5
24. marts 2010 af 090176 (Slettet)

1000 TAK - I er satme nogle engle :)


Svar #6
25. marts 2010 af 090176 (Slettet)

Hei

Jeg har nu en lærer, der påstår, at både den introducerende og argumenterende atikel - begge er kronikker.

Så hvad skal jeg nu regne med, vil bare så nødigt brænde rumpen til skriftlig eksamen ved at skrive en kronik, som i virkeligheden skal være et essay !!


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2010 af backus (Slettet)

Prøv at tage det øverste hit på denne side (diasshow), der grundigt gennemgår forskellene på de tre genrer.


Svar #8
25. marts 2010 af 090176 (Slettet)

Jeg ved godt, hvordan jeg skriver en introducerende- og en argumenterende artikel og et analyserende oplæg - mit spørgsmål gik bare på, om både den introducerende og den argumenterende atikel var kronikker som min lærer påstår eller den ene var et essay og den anden en kronik, hvilket jeg heller til - og som fremgår af overstående besvarelse - dvs. mig og min lærer er uenige, så hvad skal jeg regne med - overstående mail eller min læres udsagn.:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2010 af backus (Slettet)

Ja, da det jo er din lærer, der skal bedømme din opgave, må jeg nok råde dig til at stole på ham/hende, prøv evt. at få hende/ham til at give dig nogle eksempler. På den måde bliver det lidt lettere at forholde sig til.

De forskellige genrer overlapper jo hinanden på mange punkter, så mon ikke din lærer har ret i, at en kronik både kan være introducerende og argumenterende.


Svar #10
25. marts 2010 af 090176 (Slettet)

Tak for hjælpen, men det er ikke min lærer, der skal bedømme min opgave, men 2 censorer fra Dansk censorkorps - så derfor har han ingen mulighed for at forsvare min opgave og evt sine egen fejlinfomationer.


Skriv et svar til: Artikelgenrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.