Dansk

de henrettede

24. marts 2010 af cndj (Slettet)

Hmm jeg prøver lige igen.

Jeg skal skrive om Martin A. Hansen "de henrettede" men jeg syntes slet ikke at jeg forstår den, Er jeg helt forkert på den hvis jeg mener at den handler om faldne soldater under den tyske besættelse? Han beskriver dem som drenge, og jeg tænker det måske er fordi han skriver om især de unge nye soldater...

Jeg skal udfra dette digt og Kingos de fattige udi odense hospital, beskrive de faktorer der påvirker mig og hvordan de kommer til udtryk i teksten. Er der nogel der ved præcist hvad der menes med "påvirke"???

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig med digtet, for vil bare gerne videre til et nyt emne snart c",)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Kingo var biskop i Odense (over Fyn og Lolland-Falster) og meget omsorgsfuld  over for de nødlidende. Det skrift du nævner, var en henvendelse til kongen om at få penge til at gøre forholdene bedre for de fattige og syge.

Husk at   "hospital"  ikke betød det samme dengang som nu.


Svar #2
25. marts 2010 af cndj (Slettet)

Tak for svaret.

Har googlet Kingo og fundet ud af at hospitalet blandt andet var for sindssyge. og blandt andet var HC Andersens farfar indlagt der. Det var nu mere mht de henrettede at jeg har lidt problemer. Jeg har fundet ferm til at det handler om de unge soldater, men ville bare høre om der var nogle der mente noget andet eller kunne godkende det jeg er nået frem til...


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Et hospital  ( Latin "hospes" = gæst, adj. "hospitalis" = gæsteagtig,    ---"domus hospitalis" = gæstehus) var før i tiden et hus for fattige (og syge), -et fattighjem, et asyl)


Svar #4
25. marts 2010 af cndj (Slettet)

Stygotius jeg har altså ikke brug for hjælp med Kingos tekst, den er helt forstået. Har kun brug for hjælp til de henrettede, har du slet ikke noget om den?

Er det soldater han skriver om????

Ellers tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2010 af Stygotius (Slettet)

 Næ.


Svar #6
26. marts 2010 af cndj (Slettet)

Hmm øv c",)

Jeg har afleveret den nu, så må bare krydse fingre for min teori om soldaterne var rigtig c",)


Skriv et svar til: de henrettede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.