Almen studieforberedelse (AT)

Hvad er religionskritik?

24. marts 2010 af omera (Slettet)

Nogen der har nogle stikord til religionkritik og hvorfor den opstår?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kritik af religioner har der altid været, jeg vil vove at påstand, at de fleste krige foruden grænsehævdelser, skyldes folks forskellige opfattelser af, hvad sandheden om universet er i religiøs betydning. Videnskab og religion kan efter manges opfattelse ikke forenes, så der opstår spændinger, herudover går megen kritik på, at religionen i visse mellemøstlige lande bruges til at undertrykke befolkningen


Svar #2
24. marts 2010 af omera (Slettet)

Altså du mener at krigen faktisk skyldes at der opstår religionskritik, fordi folk begynder at tvivle på Gud, fordi han tillader at noget så grusomt som krig kan finde sted?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Kun i nogen grad, der står jo i biblen, at Guds veje er uransalige, den måde han styrer verden på kan (eller bør) der ikke stilles spørgsmål ved, desuden er det ikke Guds skyld, at vi ikke kan enes og leve i fred, han har givet os en klode med alt, hvad hjertet begærer. Hvordan vi forvalter det, er ikke hans sag. Hvis han begyndte at blande sig i vores måde at leve på, ville vi også bebrejde ham det. Han gør derimod noget andet, han viser os vejen, vi skal gå. Nu må du ikke få det indtryk, at jeg er særlig religiøs, det er jeg ikke, vi diskuterer blot religionskritik.

Religionskritik opstår vel først og fremmest der, hvor religionen går ud over det, der var tanken med den, nemlig at folk skulle finde fred gennem Hans ord. Inkvisitionen i Middelalderen er et godt eksempel på misbrug af religionen. I vore dage misbruges den, foruden det jeg skrev, også af religiøse bevægelser som Moon bevægelsen og herhjemme Faderhuset og andre dommedagsprofeter, der kun prædiker for egen vindings skyld. "Vogt dig for falske profeter", står der i biblen, og det gør jeg også.


Svar #4
24. marts 2010 af omera (Slettet)

Koranen siger faktisk det samme, altså at Gud kun viser vej, og så er det op til mennesket om man vil følge den eller ej. Men altså er stadig ikke helt sikker på hvad du præcist mener når du siger at religionen går ud over det, der var tanken med den. Altså mener du at mennesket søger at finde fred gennem andet end guds ord? Og hvad kan det f.eks. være? Krig selvfølgelig, ikke?

Og mange tak, hjælp faktisk en del.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg skrev forkert, religionsfortalerne går langt ud over, hvad skrifterne siger. De bygger på de 10 enkle og let forståelige bud (det gjorde man også i Middelalderen indenfor den katolske kirke), Gud har aldrig villet, at man skal lære Hans ord gennem sværdet, som Muhammedanerne går ind for, de praktiserer også en særdeles ondartet form for terror overfor de, der ikke tror på netop deres Gud, det er jo det vi oplever næsten dagligt i Irak og Afganistan, bomber i hovedet på dem, der ikke har samme tro (shiaer kontra sunnier, det er latterligt), som nogle få fanatikere, nemlig shariafortalerne - og nu må du have mig undskyldt, jeg orker ikke at tale om religion, det har der været skrevet alt for meget om i nyere tid


Svar #6
25. marts 2010 af omera (Slettet)

Det meget forkert af dig at generalisere alle muslimer som terrorister, men andet kan man jo ikke forvente af folk der ikke engang kender deres egen religion godt nok. Synes du burde lære folk at kende før du sætter dem i bås. Og desuden er der sikkert mange der bomber andre fordi de ikke tror på samme Gud, men så kig på USA. De er årsagen  til al krig i Mellemøsten de seneste årtier fordi de ikke indrømmer at de faktisk selv ikke kan tage at andre har en anden religion end de selv har, men det er jo lidt for åbenlyst, ikke sandt? Man skal virkelig være hjernevasket og naiv for ikke at se at det USA har gang i er noget forfærdeligt og at det er en krig mod religion og IKKE ANDET.


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Under Muhammedkrisen var der en generel hadsk stemning i Mellemøsten og herhjemme mod de hvide, så der er al mulig grund til at generalisere, og hvad værre var (og er) der var ingen muhamedanere herhjemme, der tog afstand fra det massehysteri dengang, man holdt mund, turde og ville ikke udtale sig, og i medierne ser jeg aldrig et læserbrev fra en muhamedaner, der kritiserer sine egne, det tør man ikke. Og så en anden ting, jeg gider simpelthen ikke hverken snakke om eller tale med den type individer, man kan ikke åbne en avis uden der er problemer med dem, i dag for eksempel i Fyens Stiftstidende står at en flok muslimer har sat ild til det sted, de selv bebor, de de har fået stillet til rådighed af den danske regering, og det sker jævnligt, hvordan vil du have at man skal holde af den type? Hold nu op med den offerrolle, som du der påtager dig og kom ud af starthullerne og skriv et kritisk læserbrev mod dine egne.
Alt sammen er det et glimrende eksempel på, hvad religion kan føre med sig.


Svar #8
25. marts 2010 af omera (Slettet)

Det hedder muslimer, kloge åge. Og det er ikke at jeg eller andre ikke kritisere andre, vi kritisere imellem hinanden og jeg kan sagtens sige at det er en idiot der har gjort det og det, selvom det er en muslim? Du forstår ikke pointen. For pointen er jo at danskere  ("frie individer") har så travlt med at skynde sig at skrive læsebreve og kritisere andre. I har så travlt med at kigge og kritisere andre mennesker end jer selv, og desuden kan du ikke generalisere. Det er racistisk og så er alle danskere jo racister  (hvilket faktisk ikke engang er løgn).

Men tilbage til pointen. Jeg er ligeglad med hvad kristne render rundt og foretager sig, det gider jeg da ikke bruge min tid på, og især ikke på at skrive læserbrev. Så tænk lidt over hvad mening med livet egentlig er, er det virkelig at kunne sige hvad man vil, i en avis eller foran kameraet? Det er simpelthen for latterligt, for både Islam og kristendommen handler om de samme ting, men kristne fortolker jo bibelen på tusinde forskellige måder og selvfølgelig kan man ikke stole på jer...


Skriv et svar til: Hvad er religionskritik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.