Matematik

Faktorisere et polynomium

24. marts 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad vil det sige at faktorisere et polynomium og kan i evt komme med nogle eksempler?

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af peter lind

Det vi sige at skrive det op som produktet ad førstegrads polynomier og andengrads polynomier, som ikke bliver 0 for nogen værdi af x. eksempel p(x)=  (x-1)*(x2+1)*x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af papas (Slettet)

x2 +2x +1 = x2 +x + x+1 = x(x+1) + (x+1) =                      (x+1)*(x+1)                        = (x+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man faktoriserer et polynomium ved at opløse det som et produkt af elementærpolynomier bestemt ud fra dets rødder.

For eksempel

x3 + 4x2 + x - 6 = (x-1)(x+2)(x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af Boel22 (Slettet)

Fortæl lidt mere.

Hvad er rødderne og hvad er diskriminanten?

Der er nogle formler for faktorisering, men det kommer an på, om d=0 eller d > 0


Skriv et svar til: Faktorisere et polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.