Matematik

Udledning af rumfangsformel

25. marts 2010 af sannelarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med udledning af rumfangsformel for en kugle og en kuglekalot.

Har fundet ud af at:

Kugle: V=4/3*pi*r^3

Kuglekalot: V = π*h(3*r2 + h2)/6

Men hvordan er de blevet udledt?

På forhånd tak


Svar #1
25. marts 2010 af sannelarsen (Slettet)

come on.. help me :D


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for volumen af et omdrejningslegeme.


Svar #3
25. marts 2010 af sannelarsen (Slettet)

Hvordan det? jeg har jo ikke nogen funktion?


Svar #4
25. marts 2010 af sannelarsen (Slettet)

Hvis jeg bruger cirklens ligning får jeg jo kun en halvcirkel? og hvad med kuglekalotten? hva gør jeg der?


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kuglen får du ved at rotere en halvcirkel om dens diameter.

Ved en kuglekalot indskrænker du intervallet på diameteren.

Cirklens ligning med centrum i (0, 0):

x2 + y2 = r2

dvs y = f(x) = √(r2 - x2) for den øvre halvcirkel , -r ≤ x ≤ r for kuglen , og (r-h) ≤ x ≤ r for kuglekalotten


Svar #6
25. marts 2010 af sannelarsen (Slettet)

Tusind tak :D jeg har den..


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2010 af mathon

    Kuglekalot: V = (π/3)·h2·(3r - h)


Skriv et svar til: Udledning af rumfangsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.