Matematik

Graftegning for solens deklination

26. marts 2010 af Pthomas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.. er der nogle der kender en funktionsforskrift for solens deklination eller eventuel ved hvordan jeg skal tegne solens deklination for et helt år som graf


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2010 af peter lind

I skriv og rejse kalenderen findes deklinationen for hver dag. Du kan evt. lave noget regressions analyse på de data. Du skal næppe regne med en simpel formel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Som en første tilnærmelse kan man bruge koordinater i ekliptikasystemet og antage, at Solens ekliptikabredde β = 0 og at ekliptikalængden λ vokser med konstant fart 2π/1år og λ=0 ved forårsjævndøgn.

Der findes et sæt formler for omregning fra (λ,β) til (α,δ) hvori ekliptikaskråheden ε også indgår. her er ligningen for sinδ

sinδ = sinβ cosε + cosβ sinε sinλ .

Sætter vi β=0 får vi

sinδ = sinε sinλ ,

hvor altså λ vokser med konstant fart 2π/1år og λ=0 ved forårsjævndøgn.


Skriv et svar til: Graftegning for solens deklination

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.