Matematik

Funktionsanalyse

23. februar 2005 af celgrun (Slettet)
Hej
har lige et hurtigt spørgsmål...eller to.

En funktion f er bestemt ved f(x)=3-1/(x+2)
Hvordan finder jeg difinitionsmængden?
Og så er jeg i tvivl om hvordan jeg differntiere f(x).
Kommer det ikke bare til at se sådan ud?:
f'(x)= 0-(0*(x+2)-1*1)/(x+2)^2)

Håber på hurtig skub hint
På forhånd Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2005 af CanaBanana (Slettet)

for at dinde definitionsmængden skal du sætte nævneren lig 0 for at finde den x-værdi som får nævneren til at gi 0 den kan jeg godt afsløre er -2 herved er Dm(f)= R/-2

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2005 af C.N (Slettet)

Hey

hedder funktionen f(x)=(3-1)/(x+2)

eller f(x)=3-(1/(x+2)) ??

Svar #3
23. februar 2005 af celgrun (Slettet)

Hej forstår ikke lige det med værdimængden.

Funktionen hedder f(x)=3-(1/(x+2))

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2005 af Katty (Slettet)

Definitionsmængden er rigtig nok

Dm(f) =R/-2

da man ikke kan dividere med 0.

f(x)=3-(1/(x+2))

3 går væk ved differentiation. 1/x+2 kan skrives som (x+2)^-1, denne differentieres som sammensat funktion:

f'(x) = -(x+2)^-2 * 1 = -(x+2)^-2 = -1/(x+2)^2

Svar #5
23. februar 2005 af celgrun (Slettet)

Hvorn kan man sige det er sammensat funktion...Er ikke helt sikker, men er det fordi det er i -1?
Men ellers tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2005 af Katty (Slettet)

Nej, det er fordi funktionen består af en ydre funktion: x^-1 samt en indre: x+2

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2005 af Katty (Slettet)

Hov, har lavet en lille fejl, godt nok går 3 væk ved differentiation, men det gør minus ikke. Derfor:

f'(x) = -(-)(x+2)^-2 * 1 = (x+2)^-2 = 1/(x+2)^2

Skriv et svar til: Funktionsanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.