Matematik

Pleaseee hjælp hjælp hjælp!

31. marts 2010 af msdym (Slettet)

 Jeg kan virkelig ikke forstå denne opgave.. Det ville være virkelig dejligt hvis I ville give en hånd.

Opgaven lyder således:

I en bestemt type lukket kasse med i alt 6 sider skal længden være 2 gange bredden og højden 0,4 gange bredden. Bestem kassens overfladeareal udtrykt ved bredden.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2010 af mathon

       bredde       længde      højde          langsideareal      kortsideareal    låg-+bundareal
            x                 2x            0,4x                2·0,4x·2x                2·0,4x·x               2·2x·x

arealet af 6 sider
                         Ov(x) = 2·(0,4x·2x+0,4x·x+2x·x) = 2·(0,8x2+0,4x2+2x2) = 2·3,2x2 = 6,4x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Læg mærke til, at de er parvis ens (og samme antal sider som en terning) Bund og top 2b*b*2, de lange sider 2b*0,4b*2, de korte sider b*0,4b*2, så overfladearealet er summen af dette.


Svar #3
31. marts 2010 af msdym (Slettet)

tak for jeres opmærksomhed, men kan i forklare hvad der menes med at overfladearealet skal være udtryk ved bredden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2010 af mathon

...overfladearealet skal udtrykkes som en funktion af bredden = x

i stedet for f(x) skriver du Ov(x)

               Ov(x) = 6,4x2

            overfladens størrelse er udtrykt ved bredden

eller formuleret:

            overfladen er éntydigt bestemt ved bredden
    
            overfladen er bredden i anden gange 6,4


Svar #5
31. marts 2010 af msdym (Slettet)

 til mathon:

du har reduceret følgende  2·(0,4x·2x+0,4x·x+2x·x) til 2·(0,8x2+0,4x2+2x2)

men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvorfor der står 0,8x2 ? hvor får du 0,8x fra? altså hvis man lægger 0,4 sammen med 0,4 kan jeg godt forstå det, men så kan jeg bare ikke forstå at der også står 0,4x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2010 af mathon

         0,4x·2·x = (0,4·2)·(x·x) = 0,8·x2 = 0,8x2

...................

2·(0,4x·2x+0,4x·x+2x·x) = 2·(0,4x·2x   +   0,4x·x   +   2x·x)


Svar #7
31. marts 2010 af msdym (Slettet)

Stærkt;) tusind tak


Skriv et svar til: Pleaseee hjælp hjælp hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.