Matematik

Heelp

31. marts 2010 af cycon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lige et spørgesmål mere, hvordan vil i regne denne opgave ud:

De er uploadet håber i kan hjælpe mig :) 

Vedhæftet fil: matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

a) indsæt i tangentligningen:

y(x) = f '(x) * (x-x0) + f(x0)

Hvor x0 er x-værdien til det punkt, hvor du skal bestemme tangentligningen.

b) Løs ligningen f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af Blueoil (Slettet)

I den sidste sætter du f(x) ind på x i g(x), hvorefter opgaven siger at du skal differentiere den nye funktion.,

fx.

f(x) = 2x

g(x) = 3x

(f º g)(x) = f(g(x)) = 2(3x) =6x

(f º g) '(x) = 6


Svar #3
31. marts 2010 af cycon (Slettet)

 @Blueoil

Jeg kan slet ikke forstå det :/ Kan du uddybe det lidt mere please :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - I opgaven skal man beregne (g º f)(x), ikke (f º g)(x) . Kan godt se, at du bruger et tilfældigt eksempel, men det har måske forvirret #3.

(g º f)(x) = g( f(x)) = (3/2 x+2)2 - 1 = 9/4 x2 + 6x - 3

Ved beregning af den afledede, kan man bruge formlen for den afledede af en sammensat funktion:

(g º f)'(x) = g'(f(x)) f'(x) = 2(3/2 x + 2) •3/2 = 9/2 x + 6 , hvilket også få ved direkte differentiation af det færdige udtryk for (g º f)(x)


Skriv et svar til: Heelp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.