Matematik

Beregning af vinkler i en ikke retvinklet trekant

31. marts 2010 af Kath18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg vinkel A i en trekant når det eneste jeg får at vide er: a=10, b=15 og c=21?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Anni123 (Slettet)

Ved brug af cosinus relationerne tror jeg. Vinkel A = cos^-1(b^2+c2-a^2) / (2*b*c)


Svar #2
31. marts 2010 af Kath18 (Slettet)

Tak, jeg prøver :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug cosinusrelationen for vinkel A :

a2 = b2 + c2 -2bc cosA

og isoler cosA :

cosA = (b2 + c2 - a2) / (2bc)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2010 af Anni123 (Slettet)

Det var så lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2010 af mathon



Svar #6
31. marts 2010 af Kath18 (Slettet)

Hmm, det kan min lommeregner ikke finde ud af, den skriver der er en domænefejl


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2010 af mathon

har du tastet parentesen i
                                  bla-bla  / (2*b*c) rigtigt ?


Svar #8
31. marts 2010 af Kath18 (Slettet)

ja.

Hvis jeg gør som Andersen11 skriver, bliver tallet 0.898413, og det er nok lige småt nok til en vinkel :p


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. marts 2010 af Anni123 (Slettet)

Du skal huske at sætte paranteser. Så = (15^2+21^2-10^2) / ( 2*15* 21) = x

A = cos ^-1 (x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. marts 2010 af Anni123 (Slettet)

jeps så skal du sige cos^-1 ( 0.898413)


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

a=10, b=15 og c=21 giver

cosA = (152 + 212 - 102)/(2•15•21) = (225+441-100)/630 = 566/630 = 283/315 = 0,898413

A = 26,0498º

#6 - du har nok tastet forkert på din lommeregner. Jeg brugte hovedregning og fik ingen domænefejl.


Svar #12
31. marts 2010 af Kath18 (Slettet)

Nåhr, det var fordi jeg skulle sætte det ind i cos^-1 :)

Nu virker det :) Tusind tak for jeres hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 - Ja, cosinusrelationerne giver dig cosinus til trekantens vinkler.


Skriv et svar til: Beregning af vinkler i en ikke retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.