Matematik

vektorregning

31. marts 2010 af - CB (Slettet)

Hej.

jeg har to vektorer der er givet ved a=(2  3) og b=(2  t)  hvor t er et tal

jeg skal så bestemme vørdien af t, så a og b er ortogonale.

hvordan gør jeg det?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. marts 2010 af papas (Slettet)

a · b = 0

2*2 + 3*t = 0

t =


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. april 2010 af Proprium (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale, såfremt skalarproduktet (eller hvordan dælen det staves) er lig med 0, det vil sige:

a-vektor • b-vektor = 0 ⇔ a-vektor⊥b-vektor

a1b1+a2b2 = 0 ⇔ a-vektor⊥b-vektor

Indsæt nu værdierne:

2 · 2 + 3 · t = 0

Løs ligningen med henblik på at finde t:

4 + 3t = 0 ⇔

3t = -4 ⇔

t = -4/3

Tilgiv mig mine manglende tekniske evner, hehe. Jeg håber, du forstår de noget uformelle skrivemåder. ;-)


Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.