Matematik

tangent.. er i tvivl

02. april 2010 af videnskab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om hvordan man gør. opgaven lyder sådan her:

Funktionen f er givet ved forskriften
f (x) = x2 - 5x + 4

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1, f (1))

Jeg har gjort sådan :

f´(x)=2x-5
 

x0= 1
f(x0)= f(1) = 12 – 5*1 + 4 = 0
f’(x0)= f’(1) = 2*1-5 = -3

ligningen for tangenten som er y= f’(x0)(x- x0) + f(x0)

y= -3(x-1)+(0)
y= -3x-(-3)

er det rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #2
03. april 2010 af videnskab (Slettet)

Hvordan skal man så integne tangenten i grafen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Tegn linien med ligningen y = -3x + 3 . Den går gennem (1, 0) og har hældningskoefficient -3 .


Svar #4
03. april 2010 af videnskab (Slettet)

oka tak


Skriv et svar til: tangent.. er i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.