Matematik

ligningsystem

05. april 2010 af idakaroline (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har følgende ligningsystem:

4x+5y = 13

x-y = 1

Jeg har  fået x til at give 1,83 og y til at give 2,83

Men det er jo forkert, for hvis jeg sætter disse tal ind i x -y = 1, giver det -1.

Er der en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Melinka (Slettet)

Fra ligning 2: x=1+y

indsæt i 1: 4+4y+5y=13

<=>                         9y=9

<=>                           y=1

fra 2:          x-1=1   <=>   x=2


Svar #2
05. april 2010 af idakaroline (Slettet)

jeg forstår det desværre ikke :s hmm

mine udregninger ser således ud:

4x + 5y = 13

4x + 5 y ( 1 + x) = 13

4x (5 + 5x) = 13

4x + 5 + 5x = 13

9x + 5 = 13

9x - 5 = 13 - 5

9x/9 = 8/9

x = 0,8888

Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af Melinka (Slettet)

Dette er forkert: y=x+1

Dette er korrekt: y=x-1

Desuden må du ikke skrive 5y(1+x) når du substituere ind. Man kan jo tro, der står gange tegn imellem. Der skal blot stå 5(1+x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2010 af mathon

I:  4x + 5y = 13
II: x - y = 1                                                   II multipliceres med 5 og kaldes III

I:   4x + 5y = 13
III:  5x - 5y = 5                                               I og III adderes

    9x = 18
     x = 2                                                      som indsat i II: x - y = 1 giver

    2 - y = 1
    y = 1
 


Skriv et svar til: ligningsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.