Matematik

Gennemsnitlige stigning af rente

06. april 2010 af xKathariina (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

min opgave lyder:

En vare steg et år med 4 %, det næste faldt den med  6 % og det trejde år steg den med 11 %. Hvad er den gennemsnitlige stigning over de tre år.

Nogen der ved hvordan man regner det? for man plusser det jo ikke bare !


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af CharlotteBP (Slettet)

Hejsa..

Du siger :

n√((1+r)(1+r)(1+r)….

Altså den n'te rod af, (1+r) (1 +r).... osv..

n : antal år/terminer

r: renten


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af CharlotteBP (Slettet)

Huske det år hvor den falder er det ikke (1+r) men i stedet for (1 - r)


Svar #3
06. april 2010 af xKathariina (Slettet)

Okay, men svaret skal være 2,8, og jeg får det til 3,125.

Hvad har jeg gjort forkert?

Jeg sagde:

3√(1,4)(-0,94)(1,11)


Svar #4
06. april 2010 af xKathariina (Slettet)

Jeg får et nyt svar næsten hver gang jeg prøver !


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2010 af CharlotteBP (Slettet)

Det er fordi at 4 % i decimaltal er 0,04

så den hedder:

3√(1,04)(-0,94)(1,11) =2,76

og når du så runder den op giver den 2,8


Brugbart svar (2)

Svar #6
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Det bør nu skrives (uden - ved 0,94)

3√(1,04)(0,94)(1,11) = 1+0,0276 = 1+r, så

r = 2,76%


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. april 2010 af CharlotteBP (Slettet)

Jaaa.. du skal selfølge huske at trække 1 fra resultatet og gange med 100.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2010 af CharlotteBP (Slettet)

og ja heller ingen minus ved 0,94.. :) sorry var lidt træt da jeg skrev det.. :)


Skriv et svar til: Gennemsnitlige stigning af rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.