Matematik

funktionsforskrift

06. april 2010 af l24 (Slettet)

hvordan finder jeg funktionsforskriften for den linje som vil være vinkelret til y =2x +1 og som vil gå igennem punktet  0,3 kan I hjælpe mig????


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hint, dens hældningskoeffecient er -1/2


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Hvis linjen y = ax + b og linjen y = cx + b er vinkelrette på hinanden, så er produktet af deres hældninger = -1.

dvs. a*c = -1, hvis de er vinkelrette.

Det du gør er at sige 2 * a =  -1 <==> a = -1/2

Det er hældningen. Så indsætter du dit punkt, og således kan du finde frem til b, dermed har du funktionsforskriften for den linje som er vinkelret på y.


Brugbart svar (3)

Svar #3
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linien y = 2x + 1 har vektoren (2 ; -1) som normalvektor. En linie vinkelret på denne linie skal da have tværvektoren til (2 ; -1) som normalvektor, altså vektoren (-1 ; -2) . En ligning for en linie vinkelret på den givne linie er da

-x -2y + c = 0 , og da linien skal gå gennem (0 ; 3), får vi c = 6 . Liniens ligning er da

y = -(1/2) x + 3


Svar #4
06. april 2010 af l24 (Slettet)

Tusinde tak, det var en stor hjælp :)


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.