Matematik

fællespunktet

06. april 2010 af l24 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan beregnes fællespunktet som linjerne for nedenstående funktioner har

y=2x+1

y=-3x+2


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

De to ligninger skal være opfyldt samtidig for skæringspunktet, så

y = 2x+1 = -3x+2 , hvoraf

5x = 1 , eller

x = 1/5 = 0,2 , og dermed

y = 2x + 1 = 1 + 2/5 = 1,4 .

Skæringspunktet er da (x ; y) = (0,2 ; 1,4)


Svar #2
06. april 2010 af l24 (Slettet)

super, duper , Du har reddet min dag :)


Skriv et svar til: fællespunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.