Matematik

Funktionforskrift

06. april 2010 af SØDEKATRINE (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan findes funtionforskriften til AB,BC,og AC, når man kun ved at i et kordinatsystem er A punktet -4,0 B punktet0,5

C ´punktet 3.0

Håber nogle kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om at finde funktionsforskrifterne for de rette linier gennem A ogB, gennem B og C, og gennem A og C?


Svar #2
06. april 2010 af SØDEKATRINE (Slettet)

ja det gør det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2010 af nielsenHTX

forskriften for en ret linje er
y=ax+b
for at finde forskriften for linjen AB , opstilles to ligninger, med de to punkter
given
0=a*(-4)+b
5=0+b
find a og b
 


Svar #4
06. april 2010 af SØDEKATRINE (Slettet)

jeg er en klovn til matematik, men kan desværre stadig ikke finde funktionsforskrifterne til de forskellige linjer.

Desuden kan det passe, hvis jeg skal løse ligningen 3x+2(-1+X)= -3(2X-1)+2 AT SVARET ER X=1,57

jEG BLIVER MEGET GLAD HVIS NOGLE VIL SVARE


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid eftervise, om en løsning, som du har fundet, er korrekt, ved at indsætte den i den oprindelige ligning og kontrollere, at ligningen er opfyldt. I den sidste ligning får man, således som du har skrevet den, 11x = 7, hvoraf x = 7/11 = 0,63636 , altså det reciprokke af dit forslag.

Tilbage i den oprindelige opgave, lad os prøve at find forskriften (ligningen) for den linie, der går gennem punkterne A(-4; 0) og B(0; 5). Linien har hældningkoefficienten a = (5-0)/(0-(-4)) = 5/4 . Linien har ligningen y = ax + b, hvor vi lige har bestemt værdien af a. Linien skal gå gennem punktet A(-4; 0), så vi kan bestemme b ud fra den oplysning:

0 = 5/4 •(-4) + b, hvoraf b = 5.

Linien gennem punkterne A og B har derfor ligningen y = 5/4 x + 5 .

Prøv nu at bestemme ligningerne for de to andre linier.


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2010 af nielsenHTX

ok

som sagt for at finde forskriften for linjen AB skal følende ligningerne løses

given
0=a*(-4)+b 1)
5=0+b 2)
find a og b
 

i ligning 2) kan b findes

b=5

dette indsættes i 1) så

0=a*(-4)+5

a=5 / (-4)

svaret til 4)

er 7/11 eller 0,63636


Svar #7
06. april 2010 af SØDEKATRINE (Slettet)

OK NU FORSTÅR JEG DET ! TUSINDE TAK TIL JER BEGGE :)


Skriv et svar til: Funktionforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.