Matematik

monotoniforhold

07. april 2010 af Ørts (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

hvordan kan man lave en matematisk analyse, hvor monotoniforhold og ekstrema skal indgå, af en funktion uden nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af papas (Slettet)

hvis f ' > 0  voksende funktion

f ' =0 ekstremum


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af detersuperfedt (Slettet)

er du sikker på der ikke er nulpunkter ? fordi du skal jo både bruge en almindelig funktion fx. f(x) og dens afledede f'(x)' .


Svar #3
07. april 2010 af Ørts (Slettet)

jeg fået en program til at differentiere min funktion og den differentiere det til noget andet.. funktionen hedder 1,3x3-2,5x2+4x+1


Svar #4
07. april 2010 af Ørts (Slettet)

hvordan er det man laver det om til et heltalligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2010 af detersuperfedt (Slettet)

ja du har den ovenstående funktion, kald den evt. f(x). den funktion differentiere du så og kald evt den f(x)'. så sætter du f(x)' lig nul, og så får du to nulpunkter (fordi det er en andengradsligning). og nu kan du så lave et monotoniskema :)

hvis du vil have dem til hele tal, skal du finde et tal der kan gøre dem til hele tal. hvis det f.eks. er to (er det vist ikke) så gange du alle leddene igennem med to :) 


Svar #6
07. april 2010 af Ørts (Slettet)

jeg ved ikke hvorfor jeg ikke kan finde nulpunkterne.. har prøvet at regne dem om og om igen, men det passer ikke med den indtegnede graf.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2010 af detersuperfedt (Slettet)

så ved jeg faktisk ikke hvordan man gør :S

håber der er en anden der lige kan hjælpe. har selv lige prøvet og kan godt se det ser lidt underligt ud, fordi min lommeregner siger bare false.

meget underligt he :)


Svar #8
07. april 2010 af Ørts (Slettet)

hvis jeg får computeren til at differentiere den vil den have 3x^2 til at blive 18x.. ? jeg er lost..

Men tak hjælpen ellers :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. april 2010 af papas (Slettet)

f(x)=1,3x3-2,5x2+4x+1
 

f ' (x) = 3*1.3*x2-2*2,5*x+4 = 3,9*x2-5*x+4

som er glad  (3.9 positivt) , har nulpunkterne... (smid den i lommeregneren, PC, eller regn d ud) og dermed er negativ mellem nulpunkterne (f faldende)  og positiv derudover...

det ser ud som om d = 5*5-4*3.9*4 er negativt som betyder at f ' ingen nulpukter har og er dermed altid + (glad er den jo) og det betyder at f er kun voksende.

pas paa med at formulere dig. Om f eller f ' har nulpunkter er ikke det samme!


Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.