Matematik

Cirkelligning og tangent

08. april 2010 af 74 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er givet ved ligning: x^2+2x+y^2-4y=0

og det oplyses at punktet P(1; 1) ligger på cirklen.

Uden hjælpemidler: Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af peter lind

Omskriv ligningen til (x-a)2+(y-b)2 = r2.

Centrum for cirklen C vil være (a,b) Vektor CP vil være en normalvektor til tangenten.


Svar #2
08. april 2010 af 74 (Slettet)

Hvordan laver jeg den omskrivning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af mathon

            x2 + 2x + y2 - 4y = 0

            (x+1)2 - 1 + (y-2)2 - 4 = 0 ............osv.........


Skriv et svar til: Cirkelligning og tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.