Matematik

hjælp!!?

08. april 2010 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

2x i anden - 6x + 4 = 0

hvordan skal den løses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af kiuwr (Slettet)

altså 2x2-6x+4=0?
d=b2-4ac regn denne ud og sæt ind i fomlen for x efterfølgende: x=(-b±√d)/2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

brug symbolerne herover og skriv 2x2 i stedet for det, du har skrevet, og prøv så at gætte en rod, det er ikke så svært


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af PeterValberg

Det er et andengradsligning, hvor løsningen findes således:

Først beregnes diskriminanten d = b2 - 4·a·c = (-6)2 - 4·2·4 = 36 - 32 = 4

da d > 0 er der to løsninger
hvis d = 0 er der én løsning
hvis d < 0 (negativ) er der ingen løsninger.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.