Matematik

Potensfunktioner

11. april 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har lidt problemer med at løse følgende 2 delopgaver:

Varmeoverføringsevnen (k-værdien, målt i w/m2*grad) for vinduer med to lag glas afhænger af afstanden d (mm) mellem lagene. For en bestemt type vindue gælder:

k = 5,2 * d -0,21

b ) Hvor mange procent falder k-værdien med, hvis afstanden mellem glaslagene øges med 10 %? Og hvis afstanden mellem glaslagene fordobles?

c) Hvor mange procent skal man øge afstanden mellem glaslagene med, hvis man ønsker at reducere k-værdien med 5 %?

Håber, at der er nogen, som vil gide at kigge lidt på det


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

b) Løs ligningen k(1-r) = 5,2*(d*1,1)-0,21 Divider med den oprindelige ligning, så går k og d ud.

c Løs ligningen k*0,95 = 5,2*( d(1+r))-0,21


Skriv et svar til: Potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.