Fysik

Galilei´s Kikkert ?

12. april 2010 af lykkk (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle

Nogle der har ved noget interessant om Galilei´s kikkert som senere hen kaldt teleskop ? 

El. bar nogle en henvisninger til nogle gode sider, hvor den godt bliver beskrevet ?.

Jeg vil meget gerne vide, hvorfor den vender på hovede når han først laver den, hvis en kunne forklare dette kunne det blive fantastisk.

Og om lyset´s brydning ?

på forhånd tak Alle.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg ved så meget, at han fik besked på af kirken, at hen ikke måtte bruge den, "thi (som man sagde) det er kun Gud, der må skue så langt". I det hele taget var autoriteterne håbløst bagefter i Galileis tankegang, og han måtte endda afsværge sine tanker og ophøre med sine forsøg. At billedet vender på hovedet kan du overbevise dig om ved at tegne de optiske billeder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 - Det var nu ikke Galilei's brug af kikkert som sådan, der gav ham problemer med kirken, men derimod hans holden fast ved, at Jorden bevæger sig omkring Solen, altså det heliocentriske verdensbillede, der stred mod den gammelkirkelige opfattelse. Galilei fik dog senere pavekirkens tilladelse til at udgive sine synspunkter på tryk. Men fordi Galilei heri (måske utilsigtet) lod den siddende pave fremstå i et latterligt skær, påkaldte han sig pavekirkens vrede, hans trykte værker blev forbudt, og han selv blev underlagt husarrest for resten af sit liv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

#2 Ja det er rigtigt nok, det har jeg også forstået, men jeg har også læst historien om, at Galilei ikke måtte se i sin kikkert - som jeg beskrev det, kun Gud må se så langt. Men så er det måske en skrøne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Ja, der er en del legender omkring en berømt person som Galileo Galilei. En kendt legende er denne, at da Galilei blev tvunget til overfor kirkens folk at afsværge sin heliocentriske teori og erklære, at Jorden stod stille i universet, så tilføjede han (hviskende, på italiensk) "men den bevæger sig nu alligevel". Jeg huske, at jeg hørte den historie i skolen; men så vidt jeg har erfaret, er det kun en legende, der opstod ca 100 år efter Galilei.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja nu du siger det, kan jeg også huske den, havde faktisk glemt det


Skriv et svar til: Galilei´s Kikkert ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.