Matematik
hjælp til en matopg.
26. februar 2005 af
cs (Slettet)
hej vil høre om der er nogen der ikke lige kort kan opsummere hvordan man finder en ligning for en plan når man har givet tre punkter og dernæst hvordan man bestemmer parameterfremstillingen for den linje n, der går gennem det ene punkt og har givet en retningsvektor
Svar #2
26. februar 2005 af cultzisme (Slettet)
En linie l er givet ved paramterfremstillingen:
L: (x,y,z) = P + t*r = (x0, y0, z0) + t(r1, r2, r3), t tilhøre R
P er et kendt punkt
r fåes ved at trække et punkt fra et andet
fx.
T(4,5,6) U(5,6,7)
r = TU = (5 - 4, 6 - 5, 7 - 6) = (1, 1,1)
L: (x,y,z) = P + t*r = (x0, y0, z0) + t(r1, r2, r3), t tilhøre R
P er et kendt punkt
r fåes ved at trække et punkt fra et andet
fx.
T(4,5,6) U(5,6,7)
r = TU = (5 - 4, 6 - 5, 7 - 6) = (1, 1,1)
Svar #3
26. februar 2005 af cultzisme (Slettet)
For en plan alfa:
a: (x,y,x) = P + tr(1) + sr(2) =
(x0,y0,zo) + t(a1,a2,a3) + s(b1,b2,b3)
Hvor a og b er retningsvektorerne og findes på sammen måde som med linie, dog husk at bruge alle 3 punkter, så der opnåes 2 forskellige retningsvektorer
a: (x,y,x) = P + tr(1) + sr(2) =
(x0,y0,zo) + t(a1,a2,a3) + s(b1,b2,b3)
Hvor a og b er retningsvektorerne og findes på sammen måde som med linie, dog husk at bruge alle 3 punkter, så der opnåes 2 forskellige retningsvektorer
Svar #4
26. februar 2005 af cultzisme (Slettet)
Ligningen for planen fåes ved:
a: a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
hvor (a,b,c) er normalvektoren til planet og den fåes ved at krydse de to retningsvektorer.
a: a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0
hvor (a,b,c) er normalvektoren til planet og den fåes ved at krydse de to retningsvektorer.
Skriv et svar til: hjælp til en matopg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
