Matematik

Matematikopgave

13. april 2010 af CIl2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej (:

Jeg ville hører om nogen af jer kan hjælpe mig igang med denne opgave?

Omskriv 4x2 − 12x + 9 til formen (ax + b)2

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af mathon

                  a2x2 - 2abx + b2 = (ax)2 - 2·(ax)·b + b2 = (ax - b)2

                 22x2 − 12x + 9  = (2x)2 - 2·(2x)·3 + 32 = (? - ?)2


Svar #2
13. april 2010 af CIl2010 (Slettet)

det giver jo 4x^2-12x+9 ? - Altså 2*2(2x)*3+3^2 .. ?


Svar #3
13. april 2010 af CIl2010 (Slettet)

Lige meget , har fundet ud af det :P

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.