Matematik
integral
bestem intergralet ∫-30 (x3+2x-8)dx
bestem det areal der afgrænsers af grafen for f(x)=x3+2x-8 og linjerne x=0 og x=3
Svar #1
13. april 2010 af Proprium (Slettet)
Mener du ikke ∫-30? Eller skal det være x = 3? Fordi så er den god nok, du skal bare fjerne dit minus.
Svar #2
13. april 2010 af multi376 (Slettet)
du starter med at finde stamfunktionen til f(x)
F(x) = 1/4x^4+x^2-8x
Du kender den øvre og nedre grænse også trækker du bare fra:
F(-3) - F(0) eller F(0) - F(-3)
alt efter hvad der er den øvre grænse jeg ville mene 0 og den nedre grænse -3
Svar #3
13. april 2010 af xerox (Slettet)
jo var min fejl skulle stå 3 istedet for -3.
kan du uddybe lidt mere omkring opgave b. evt. hvilken formel der skal bruges.så man har noget at gå efter
Svar #4
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
#3 - Hvad mener du med opgave b? Arealet er jo det integral, der bliver udregnet som F(3) - F(0).
Svar #5
13. april 2010 af Proprium (Slettet)
#3 Var spørgsmålet henvendt til mig? I så fald stod jeg helt af - opgave b?
Svar #6
13. april 2010 af xerox (Slettet)
med opgave b mente jeg: bestem det areal der afgrænsers af grafen for f(x)=x3+2x-8 og linjerne x=0 og x=3
Svar #7
13. april 2010 af Proprium (Slettet)
#6:
∫30 (x3+2x-8)dx = [1/4x4 + 2 · 1/2x2 - 8x]30 = [x4/4 + x2 - 8x]30 = 34/4 + 32 - 8 · 3 - (04/4 + 02 - 8 · 0) = 21/4
Svar #9
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)
#6 - Som jeg skrev i #4 er din "opgave b" jo besvaret af integralet i din "opgave a", og stamfunktionen blev fundet i #2, så det var bare at indsætte øvre og nedre grænse, som det også er serveret for dig i #7.
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
