Matematik

renteregning

13. april 2010 af aishaali (Slettet)

i de første 3 år af en 7 års periode er renten er renten på en konto 5 % p.a . i de følgende år er renten 1,8% p.a.

beregn den gennemsnitlige årlige rente ?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

(1+r)7 = (1+0,05)3•(1+0,018)4 , dvs

r = (1+0,05)3/7•(1+0,018)4/7 - 1 = 3,16%


Skriv et svar til: renteregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.