Matematik

bestem en forskrift på f(x)

14. april 2010 af trekanten (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Et busselskab går ud fra, at passagertallet P(x) falder med 20%, hvis billetpriserne stiger med 5%. Bestem en forskrift for P(x), når enhederne for billetpris og passagertal vælges, så P(1) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af mathon

        y = P(x) = x-4,57354

..................................

   y2/y1 = (x2/x1)a
   0,80 = 1,05a
   ln(0,80) = ln(1,05)·a
   a = ln(0,80)/ln(1,05)


Skriv et svar til: bestem en forskrift på f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.