Religion

religion senmoderne sport

15. april 2010 af kmcx (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

i religion på b niveau har vi fået en opgave.

1. hvori vi skal på religion i det senmoderne og evt. inddrage sammenligninger fra det tradionelle

2. og så har vi fået en tekst der handler om sport og religion, altså sport og religion har sammenligninger, og så videre

jeg er gået i hak mangles noget at skrive om, nogen har nogle gode ideer til hvad man kan tage med

og nogle links til et sted hvor man kan finde info.

tak til dem der svarer


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2010 af Djemba (Slettet)

Nogle vil mene at sport og religion kan sammenlignes - selvom det nok mest er på overfladen. Argumentet vil så her gå på at man i sportens verden kan have et fællesskab - nøjagtig ligesom religion kan have det.

Lad mig give et eks:

Brøndbyfans føler at de har noget tilfælles, en interesse de kan dele. Det samme kunne være tilfældet for muslimer. Det sjove er at man ikke nødvendigvis behøver at have noget til fælles, men alene det at begge parter går meget op i samme ting, det er nok til at man kan sige at vedkommende kan være en del af en.

Religion i det senmoderne handler meget om refleksivitet, forstået på den måde at man ofte vælger ting fra og til i en religion, alt efter, hvad man nu synes passer ind i ens liv og ens værdier. I det traditionnelle var det mere sådan at var man religiøs, så var det indforstået at man mere eller mindre accepteret hele pakken, og altså ikke bar lod religionen blive et slags smag og behag valg.

Altså en mere absolut tilgang, hvor man ikke satte så meget spørgsmålstegn ved religionen, som man typisk vil gøre i det senmoderne samfund.


Skriv et svar til: religion senmoderne sport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.