Matematik

Bevis

15. april 2010 af jesperfl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal bevise rigtigheden af denne formel:

A= ½ h(a+b)

Og

Bevise at summen af tre på hinanden følgende hele tal altid er deleligt med tre


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af PeterValberg

et vilkårligt (helt?) tal kaldes for n, - dermed bliver dine tre tal:

(n - 1) + n + (n + 1) = n - 1 + n + n + 1 = n + n + n = 3·n (dermed skulle det vist være bevist) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. april 2010 af jesperfl (Slettet)

tak. Kan du også hjælpe mig med den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget at bevise, før du fortæller os, hvad formlen skal stå for. Hvad er A, h, a og b. Måske er det formlen for arealet af et trapez, måske er det underskuddet på betalingsbalancen - det skylder du os lige at fortælle os.


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.