Matematik

hjæælp!!

15. april 2010 af lisabella (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Om en eksponentielt voksende funktion f vides, at f(0)=2 og f(4)=8.

a) Bestem en forskrift for f.
b) Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet med førstekoordinaten 4.

En funktion g er bestemt ved
g(x)=kv-rod(2x+b), hvor b er en konstant. I punktet med førstekoordinaten 4 har grafen g en tangent, der er parallel med t.

c) Bestem b.
 

Jeg har løst a) og b), men mangler c). Er der nogen der kan hjælpe mig med at starte med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af c_aastrup

Ok.

Jeg regner med at du har regnet f til at være

og

 Hældningen på parallele linjer er ens, så du skal finde b så hældningen passer


Svar #2
15. april 2010 af lisabella (Slettet)

ja har fået det. Og ved at hældningen er ens, men hvad skal jeg bruge det andet til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2010 af SofieNygaard2

WoW manner. Og jeg skal på gymnasiumet efter sommerferien, det bliver sku ikk fedt at have matematik.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2010 af c_aastrup

Det bliver da helt fantastisk! Men bare rolig, man starter jo med det man har lært i folkeskolen og bygger videre på det :P

Tilbage til opgaven:

Hældningen er 4 ln(4) ≈ 2.77

Tangenthældningen for en tangent til g der skærer i x = 4 er lige netop g'(4)

giver

og

så du skal løse

for b, hvilket løses af


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2010 af c_aastrup

Tegning

Vedhæftet fil:tangent_opgave.pdf

Skriv et svar til: hjæælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.