Matematik

Hjælp!?

18. april 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Udviklingen i antal elever der har valgt 9. klasse på efterskole i perioden 2000 - 2003, kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen.

y=6410*1,06x

hvor y er antal elever i 9. klasse på efterskole, og x er antal år efter 2000.

a) Hvad fortæller 6410 og 1,06 om antal elever i 9.klasse på efterskole

b) Hvor mange elever var der i 9.klasse på efterskole i 2004 ifølge modellen?

Kommentér modellen, når det oplyses, at antallet af elever i 2004 var 8118


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

Har du selv et par bud?


Svar #2
18. april 2010 af gameir02 (Slettet)

Nej, er fuldstændig på bar bund desværre. Men kan det have noget at gøre med den afhængige og uafhængige variabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Isomorphician

a)

Sæt x = 0 og se hvilken funktionsværdi du får.

Når x stiger med 1, stiger f(x) med ...?

b)

find f(4)


Svar #4
18. april 2010 af gameir02 (Slettet)

a) hvis jeg sætter x til 0 får jeg 6410

Når x stiger med 1, stiger f(x) så ikke også med 1?

b) forstår ikke helt med hvad du mener med find f(4) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af Isomorphician

a)

Når x stiger med 1 stiger f(x) med faktor 1,06 = 106 % = 100 % + 6 %, altså stiger f(x) med 6 %.

b)

Indsæt 4 på x's plads og udregn værdien


Skriv et svar til: Hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.