Matematik

differentialligninger

18. april 2010 af subs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen , håber i kan hjælpe :)

Vis ved indsættelse at funktionen med forskrift: f(x) = ln(x^2 + 1)

er en løsning til differentialligningen f'(x) = 2 * x/exp(f(x))


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af mathon

     exp(f(x)) = exp(ln(x2+1)) = x2+1

     f '(x) = 1/(x2+1)·(x2+1)' = 1/(x2+1)·(2x) = 2x/(x2+1) = 2x/exp(f(x))


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.