Matematik

Monotoni

18. april 2010 af Sneakes (Slettet)

En som kan hjælpe mig med  at bestemme monotoniforholdene for f i følgende differentialkvotient:

f'(x) =  x^4 - x^3 - 3x^2+5x-2

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Proprium (Slettet)

Løs ligningen f'(x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af nadine123 (Slettet)

sæt den lig nul ved hjælp af solve og herefter laver du et sildeben eller du kan tegne grafen og skrive monotoniforholde ned et eksempel ]6;8] også videre, men nu ved jeg ikke om det er uden hjælper midler ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af mathon

                 f '(x) = x4 - x3 - 3x2 + 5x - 2 = (x+2)·(x-1)3


Svar #4
18. april 2010 af Sneakes (Slettet)

#2

Det er med hjælpemidler


Svar #5
18. april 2010 af Sneakes (Slettet)

#3

Hvordan får du  (x+2)·(x-1)3 ?


Skriv et svar til: Monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.