Matematik

Pop.vækst

19. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

I en model antages det at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen.

dN/dt = ((0,08t-1) / t) N , t>0,5

Det oplyses at til tidspunktet t = 1 er 1,2*10^6

Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet t=1, og bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.
 

---

Er ikke rigtig med på første del af spørgsmålet. Jeg får  dN/dt= ((0,08*1-1)/1)*1,2*10^6.. Kan det passe?


Skriv et svar til: Pop.vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.