Matematik

Blandede opg

20. april 2010 af lulu00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har brug for hjælp til 4 opgaver, som jeg har vedhæftet, opg 13 har jeg lavet en graf over men hvis jeg skal være helt ærlig kan jeg ikke huske hvor maximum ligger, jeg har blandt andet forsøgt med det højeste punkt, men er ikke sikker :s
håber der er nogle der ude, der kan hjælpe mig med nogle af disse 4 opgaver.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Men hvor er dine forslag til opgavernes løsning? har du slet ikke forsøgt at løse dem?

I opg 13 finder du maksimum ved at se på nulpunkter for f'(x).

I opg 12 skal du bruge den givne funktionsforskrift til at beregne T til et bestemt tidspunkt, og til at beregne til hvilken tid temperaturen har nået en bestemt værdi.

I opg 9 bruger du tabledata til at bestemme en eksponentielt voksende funktion.

I opg 4 har du to ensvinklede, retvinklede trekanter. Brug Pythagoras og egenskaben, at trekanterne er ensvinklede, så ensliggende sider forholder sig i det samme forhold.


Svar #2
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 jo selvfølgelig har jeg det, men da jeg har forsøgt i hånden var det besværligt at skrive det ned. kan bedst koncentrere mig ved at skrive det ned på et stykke papir..

men tak for hjælpen, forresten opgave 4 har jeg prøvet med phytagoras's sætning, men det lykkedes mig ikke rigtig at få et "muligt" tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

I opg 4 er

|BC|2 = |AB|2 - |AC|2 = 102 - 62 = 100 - 36 = 64 = 82 , så |BC| = 8 , det ser da helt muligt ud.

Derefter følger |B'C'| = |BC|·|AB'|/|AB| = 8·15/10 = 12


Svar #4
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

hmm okey jeg kan se at jeg har været helt gal på den..:S tusinde tak, forresten hvorfor er det at AV og AB' skal divideres? er der en speciel årsag?, eller er det på grund af man finder ud af at det skal være således.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er fordi trekanterne er ensvinklede. Som jeg skrev i #1 forholder ensliggende sider sig i det samme forhold:

|AB|/|AB'| = |AC|/|AC'| = |BC|/|B'C'|

På dette trin i opgaven kender du |AB|, |AB'| og |BC| og kan så finde |B'C'| . Det er ren geometri.


Svar #6
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 okay, nu har jeg ihvertfald fået en bedre forståelse, geometri er ikke min stærkeste side i øjeblikket, jeg har det nemlig med at glemme forrige ting når jeg begynder på noget nyt... jah jeg tænker mere kompliceret , hvilket jeg ikke burde. 


Svar #7
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 hej jeg har lige et sidste spg. i opgave 13  har jeg differentieret f(x) og er nu nået til, der hvor jeg skal finde nulpunkterne for f'(x) for at finde maximum, da maximum er nulpunkterne... mit problem er så at få bestemt nulpunkterne?, nogle der ved hvordan?
ps. har søgt på det her inde, men kunne ikke rigtig finde noget jeg kunne bruge:s


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - Hvad har du fundet for f'(x) i Opg 13 ? Der kommer en ganske simpel ligning ud af det.


Svar #9
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 jeg har fået (1/x)-3

men skal jeg så herefter bruge nulreglen?


Svar #10
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 -10 - Ja, det er korrekt. Så skal du løse ligningen

1/x - 3 = 0, eller 1/x = 3 (hvilket tal har som sit reciprokke tallet 3?).

Altså x = 1/3 .


Svar #12
20. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 okay tak, hehe fandt ud af det på samme tid som du havde sendt et svar :D.. 


Skriv et svar til: Blandede opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.