Matematik

tangent

20. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

Hej.

Jeg er gået i stå med en opgave, så håber der er en der kan hjælpe.

Jeg har funktionen: f(x) = x^3-3x^2
og jeg får oplyst at den har to tangenter med hældningen 9

Først skal jeg beregne førstekoordinaterne til de to røringspunkter, og dem har jeg fået til 3 og -1 (passer også med facitbogen)

problemet ligger i at jeg nu skal bestemme ligningerne for de to tangenter.

Jeg ved at facit er y = 9x + 5 og y = 9x -27

Jeg får dem begget til at give y = 9x - 3

Hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af rexden1

I den første tangent skal du løse følgende: 

f´(3)  hvilket giver 9
f(3) hvilket giver 0
Der med bliver din ligning: y=9(x-3)+0 = Y=9x-27
 

Det samme skal du gøre med den anden tangent dog bruge:

f´(-1)
f(-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

tangent1:   y = 9(x-3) + f(3)
                  y = 9x - 27
 

tangent2:   y = 9(x+1) + f(-1)
                  y = 9x + 5
 


Svar #3
21. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

tak, fandt selv fejlen, men tak for hjælpen alligevel ;)


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.