Matematik

Eksponetialfuntioner - hjæælp!

20. april 2010 af MilleToss (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.dk

Jeg har en matematik opgave for som skal afleveres fredag.

Jeg går på Virum Gymnasium og har matematik på C niveau.

Jeg skal bruge hjælp til følgende spørgsmål: 

Et radioaktivt stof aftager med 4% i timen. Det antages at der til tiden t = 0 er 100g radioaktivt stof.


a) Opskriv en formel forskrift for funktionen der beskriver det radioaktive stofs henfald.
b) Hvor meget radioaktivt stof er der efter 5 timer?
c) Hvor lang tid går der før at det radioaktive stof er halveret?

Jeg er helt blank - nogle der kan hjælpe mig?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jeg tror, noget er gået galt - jeg kan ikke se din tekst, den ser mystisk ud.


Svar #2
20. april 2010 af MilleToss (Slettet)

 Er rettet nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

a) Opskriv først en forskrift på formen f(t) = b · at - her er f(t) mængden af radioaktivt stof efter t antal timer.

 b) Sæt t = 5.

c) T½ = log(½)/log(a)


Svar #4
20. april 2010 af MilleToss (Slettet)

Mht. opg a: Hvad er b og hvad er a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

"Et radioaktivt stof aftager med 4% i timen."

- Brug dette til at bestemme a - hint: a er fremskrivningsfaktoren.

"Det antages at der til tiden t = 0 er 100g radioaktivt stof."

- Brug dette til at bestemme b - hint: b er begyndelsesværdien.


Svar #6
20. april 2010 af MilleToss (Slettet)

Jeg kan bare ikke få min mellemregning i opgave b til at give mening. Jeg skriver følgende: 100*1.04^5, men det giver et resultat over 100. What to do???


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Husk på, at det radioaktive stof aftager med 4% i timen. Hvad betyder det om a?


Svar #8
20. april 2010 af MilleToss (Slettet)

 1+0.04?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej. Dersom der er tale om en eksponentielt aftagende funktion, gælder, at 0<a<1.


Svar #10
20. april 2010 af MilleToss (Slettet)

 Okay.

Tusind tak for din hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2010 af mathon

                  m(t) = 100·0,96t          når m måles i g og t i timer

                  T½ = ln(1/2)/ln(0,96)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

Det var så lidt. :)


Skriv et svar til: Eksponetialfuntioner - hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.