Matematik

HASTER: Hjælp til delopgave om "Vektor i planen"

21. april 2010 af miss13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Jeg sidder med en mat.opgave som jeg simpelthen ikke ved hvordan jeg skal gribe an :(

opgaven lyder sådan her:

Bestem en ligning for den plan (alfategnet) der indeholder punkterne O, A og B. En plan (betategnet) er givet ved ligningen 2x+y-2z=0

Jeg er ikke så godt til matematik, så vil meget gerne have en forklaring på hvordan jeg regner den her ud :)

På fohånd tak

Rita


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver nødt til at give tilstrækkeligt med oplysninger. Hvad ved du om punkterne O, A, og B, og hvad er sammenhængen mellem α og β ?

Hvis du kender punkterne O, A, B, kan du bestemme vektorerne OA og OB, for eksempel, og en normalvektor til planen gennem de tre punkter er da vektoren n = OA×OB . Planen er da den plan, der har n som normalvektor og indeholder punktet O.


Svar #2
21. april 2010 af miss13 (Slettet)

Hovsa fik jeg ikke det med :)

Punkterne er: O=(0,0,0) A=(1,-1,2) B=(3,1,1)

Jeg har bestemt vektorene OA=1,-1,2) og AB=2,2,-1) fra a'opgaven i sættet

 det er alt jeg ved! Andersen11 kan du evt starte lidt på den, jeg er fuldtændig blank - som sagt jeg er ikke særlig god til matematik (men skal op til tavlen imorgen) så bliver nødt til at forstå det hele skridt for skridt


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Jeg gav dig ellers en vejledning til at komme videre i #1. Dan vektorerne

OA = (1 ; -1 ; 2) , og OB = (3 ; 1 ; 1) . Vi kan nu beregne en normalvektor til planen

n = OA×OB = (-3 ; 5 ; 4) .

Hvis P(x ; y; z) er et punkt i planen, er dens ligning da OPn = 0 , eller

-3x + 5y + 4z = 0


Svar #4
21. april 2010 af miss13 (Slettet)

Hmm, er nået til sidste del men skal vi ikke bruge 2x+y-2z=0 til at sætte (x,y,z) ind i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du fik aldrig forklaret, hvad oplysningen

En plan (betategnet) er givet ved ligningen 2x+y-2z=0

har med opgaven at gøre. Jeg løste den del af opgaven, der gik på at bestemme en ligning for den plan, der indeholder punkterne O, A, og B ; men hvis du har tilbageholdt mere af opgaven, har du jo nu chancen for at komme frem med det.

Du kan vel selv læse, hvad du skrev i #0. 


Svar #6
21. april 2010 af miss13 (Slettet)

Ej, har lige fundet ud af at det hører til opgaven under :(!

Så skal jeg bare bruge linjens ligning og sætte (x,y,z) ind i ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg er ikke tankelæser, så jeg ved ikke, hvad du skal gøre i opgaven under. I #3 har jeg besvaret din opgave, som du har stillet  den her.


Skriv et svar til: HASTER: Hjælp til delopgave om "Vektor i planen"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.